جادوئیت برگرفته از کلمه اسپانیولی (Piedra de Jade) به معنی سنگ قولنج می باشد. در گذشته معتقد بودند استفاده از این سنگ موجب درمان قولنج می شود.
جادوئیت نوعی پیروکسین با بلورهایی درهم رشد کرده و ادغام شده است که در سنگ های دگرگونی و آبرفتی یافت می شود. این کانی در طبیعت با رنگ های بی رنگ، سفید، سبز روشن، سبز زمردی، زرد، آبی، آبی مایل به ارغوانی، بنفش، صورتی، نارنجی و سیاه دیده می شود. عامل رنگ دهنده در جادوئیت های سبز حضور عنصر کروم است. از نکته های شاخص این کانی در مقایسه با دیگر کانی ها سختی بالای آن می باشد؛ سختی آن به گونه ای است که در گذشته در ساخت تبر و ابزارآلات نظامی از آن استفاده می کردند. این کانی زود گداز است و به شیشه نیمه شفاف تبدیل می شود؛ همچنین در مقابل ضربه، فشار و اسید ها مقاوم بوده و شفافیت فاکتور مهمی در ارزش گذاری جادوئیت می باشد. به همین دلیل برای بالا بودن شفافیت، آن را ترمیم (Treatment) می کنند.

از تولید کنندگان بزرگ این کانی می توان به کشورهای برمه، گواتمالا، چین، مکزیک، ژاپن و آمریکا اشاره کرد، البته جادوئیت های برمه از کیفیت بالاتری نسبت به دیگر کشورها برخوردار است.
اعتقادات: باعث افزایش شادی روح و روان می گردد همچنین قدرت عشق و دلباختگی را به وجود می آورد و برای درمان بیماری های کلیوی، قلبی و گوارشی نیز توصیه شده است.
اسامی دیگر: یشم سبز، ژادوئیت، ژاد ( .Yu-Stone,( Jade
خصوصیات گوهر
شفافیت: نیمه شفاف تا کدر
سختی مو: 7-6.5
وزن مخصوص: 3.40-3.25
ضریب شکست نوری: 1.667-1.654
خواص نوری: Bدو محوره(+)
بازگشت نوری: DR
شکست دوگانه: 0.020-0.013
سیستم کریستالی: منوکلینیک
رنگ سائیدگی: سفید
فرم شکستگی: دانه دانه،گوشه دار
کیلواژ: ناقص
جلاء: چرب تا شیشه ای
ترکیب شیمیایی: NaAlsio2o6
جرم مولکولی (gm): 205.03
فلورسانس: سبز-آبی متمایل به خاکستری