سبد خريد
 
سبد خرید
نام کالا تعداد کالا  
قيمت کل : 0 ريال
 
منو اصلی
 

 
ورود اعضا
 
 
مقايسه کالاها
 
مقایسه
نام کالا  
 
انگشتر نقره ما شالله
 
 
جزئيات خبر
 
معدن سنگ های قیمتی در چه استان هایی در ایران وجود دارد؟
معادن سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی(گوهرها) در ایران

 

1.آذربایجان شرقى:
در مطالعات قبلى ،تعداد شش اثر معدنى از انواع عقیق ،آمیتیست ،آزوریت و مالاکیت معرفى شده بود .در مطالعات اخیر ،تعداد پانزده اثر معدنى از انواع اپیدوت ،ژاسیر ،در کوهى ،مگنتیت ،رز کوارتز ،میکروکلین ،سانیدین ،اولیوین ،پیروکسن ،پرلیت ،آگات و فسیل هاى براکیوپود ،مرجان ،درخت سیلیسى شده و غیره ،جمعا"به میزان 12،600،000 کیلوگرم ،شناسایى و معرفى شده است .

2.آذربایجان غربى:
این استان همچنان
  در دست مطالعه مى باشد ؛اما تا کنون حضور آثار معدنى سافیر ،میکاى سبز و قهوه اى ،سرپانتین و انواع فسیل ها در آن محرز گردیده است .

3.اصفهان :
در مطالعات قبلى ،این استان واجد تعداد 3 اثر معدنى از فیروزه ،آگات خور و گارنت جندق بوده است اما با مطالعاتى که کماکان در سطح این استان در حال اجرا است ،تعداد چهار اثر معدنى از انواع آگات ،گارنت و کریزوکلا به میزان 470،000 کیلوگرم شناسایى شده است .

4-ایلام :
مطالعات صورت گرفته در استان ایلام ،منجر به شناسایى انواع قلوه هاى رنگین در سه محدوده از منطقه صالح آباد مهران ،جمعا" به میزان
  2،157،000 کیلوگرم گردیده است .

5.اردبیل:
تعداد دو اثر معدنى از انواع آگات در این استان ،شناسایى شده است ؛اما با توجه به گسترش سنگ هاى آذرین در سطح این استان ،احتمال وجود ذخایر دیگرى از سنگ هاى قیمتى و نیمه قیمتى
  ،دور از انتظار نیست . این استان در برنامه مطالعات آینده قرار دارد.

6.بوشهر:
از پتانسیل هاى سنگ هاى قیمتى و نیمه قیمتى این استان مى توان به صدف هاى دریایى ،انواع سنگ هاى فسیلى ،احتمال وجود زمینه هاى پرورش مروارید و سایر زمینه ها اشاره نمود که لازم است مورد برسى بیشتر قرار گیرند .

7.خراسان رضوى:
در گزارش هاى سازمان صنایع و معدن به آثار معدنى ،پروانه هاى اکتشافى متعدد فیروزه و آگات و در نهایت پروانه هاى بهره بردارى فیروزه و عقیق اشاره شده است .در مطالعات اخیر ،تعداد نوزده اثر معدنى از انواع بریل (آکومارین )،سافیر ،یاقوت ،روتیل ،ارتوز،فیروزه قوچانى(کریزوکلا)،آگات ،ژاسپر،عقیق سلیمانى،اوپال ،گارنت ،در کوهى ،رز کوارتز ،آندوالوزیت ،ایلمنیت ،آراگونیت و پلى گورسکیت ،جمعا"با ذخیره اى برابر با 1،146،250 کیلوگرم ،شناسایى شده است .

8.خراسان جنوبى :
پیش از این تعداد،سه اثر معدنى از آگات در استان معرفى شده بود .طى مطالعات اخیر ،تعدا 25 اثر معدنى از انواع آگات (آبى ،خزه اى ،سفید شیرى)،اوپال،کریزوپراس،سیلیس سبز،مگنتیت ،در کوهى،ژاسپر،تورمالین و آندوالوزیت ،جمعا" به میزان 368،750 کیلوگرم ،شناسایى و معرفى شده اند.

9.خوزستان :
در بررسى هاى اولیه ،جندین اثر معدنى ،شامل قلوه هاى رنگى ،سلستین و فسیل دریایى ،مشخص گردیده بود ؛اما به مطالعات بیشتر و دقیق تر ى نیاز دارد .

10.زنجان :
در این استان ،تعداد چهار اثر معدنى ، از انواع آواروئیت ،عقیق ،فلئورین و مالاکیت شناسایى شده است ؛اما با توجه به ساختار و واحد هاى زمین شناسى این استان انتظار پتانسیل هاى بیشترى مى رود که جاى بررسى دارد .

11.سیستان و بلوچستان :
گزارش هاى سازمان صنایع و معدن ،حاکى از حضور تعداد شش اثر معدنى از انواع کروندوم ،تورمالین ،گارنت ،عقیق و زیرکن ،در سطح استان بوده است .مطالعات اخیر ،منجر به شناسایى تعداد هجده اثر معدنى از انواع سافیر ،توپاز ،قلوه اى رنگین ،گارنت ،آگات ،سرپانتین
  ،ژاسپر،کوارتز دودى،تورمالین ،لابرادوریت و صدف دریایى جمعا" به میزان 250،000 کیلوگرم شده است .تا کنون چندین مرتبه وجود الماس در این استان اعلام شده ،اما در بررسى هاى دفترى و مطالعات اکتشافى ،اثرى به دست نیامده است .

12.سمنان :
این استان ،داراى تعداد شش اثر معدنى ،از انواع آگات ،فیروزه ،گارنت ،ابسیدین ،عقیق و ژاسپر است .علاوه بر آن ،معدن فیروزه باغو و معدن کلسدوئن و آمیتیست شاهرود نیز در حال فعالیت هستند .میزان ذخیره آمیتیست شاهرود ،برابر با 2700 تن یا 2،700،000 کیلوگرم مى باشد .مجموع بر آورد زمین شناسى و ذخیره قطعى استان ،معادل 13985000 کیلوگرم است .

13.قم :
در استان قم ،تعداد دو معدن اپیدوت ،و کالسدوئن و ژاسپر وجود دارد .معدن اپیدوت ،متروکه بوده و میزان ذخیره آن مشخص نشده است .ذخیره معدن کالسدوئن و ژاسپر ،برابر با 1750 تن ،معادل 1750000 کیلوگرم تعیین شده است .

14.کردستان :
تنها معدن فعال ،پگماتیت قروه است که حدود هزار کیلو ذخیره بریل از نوع آکومارین درجه سه داشته و فعلا" فاقد ذخیره بریل است .این معدن غنى از فلدسپات ،کوارتز و میکا مى باشد .مطالعات اخیر در سطح استان ،منجر به شناسایى شانزده اثر معدنى از انواع سرپانتین ،ژاسپر رنگى ،کوارتز شیرى ،هماتیت ،ایلمینیت ،رز کوارتز ،اوژیت و ارتوز ،جمعا" به میزان 2،28،260 کیلوگرم گردیده است .

15.کرمان :
اطلاعات موجود ،حکایت از وجود کریزوکلا ،گارنت سبز باغ برج ،گارنت و کالسدوئن کوه گبرى ،گارنت اسفندقه ،تیتان و غیره
  در سطح استان دارد .این استان در حال مطالعه بوده ،یقینا" نتایج مثبتى به همراه خواهد داشت .

16.کرمانشاه :
با توجه به اطلاعات
  موجود ،تعداد دو اثر معدنى ،از کالسدوئن و ژاسپر در این استان وجود دارد .در حال حاضر ،مطالعات اکتشافى در سطح استان در دست انجام است که نتایج آن در دسترس علاقه مندان قرار خواهد گرفت .

17.گیلان :
گزارش هاى سازمان صنایع و معادن ،حکایت از وجود تعداد سه اثر معدنى ،شامل اوپال ،عقیق و در کوهى ، در این استان دارد.

18.مرکزى :
با توجه به اطلاعات پیشین ،تعداد چهار اثر معدنى ،از انواع اسپر ،پیروکسن ،تورمالین و در کوهى ،در این استان گزارش شده است .شواهد حکایت از آن دارد که آثار دیگر یاز انواع گارنت ،کالکوپیریت ،مگنتیت و کوارتز شیرى نیز در این استان وجود دارد .علاوه بر آن کاه هاى همراه با باطله هاى
  معادن متعدد سرب و روى ،و سرب و نقره استان نیز جاى بررسى و تامل بیشترى دارند .

19. همدان :
این استان ،داراى تعداد دوازده اثر معدنى ،شامل کوارتز شیرى ،کوارتز دودى ،رز کوارتز ،در کوهى ،آندوالوزیت ،کیانیت ،استارولیت ،گارنت ،بریل ، تورمالین ،اپیدوت ،پیریت و کالکوپیریت و غیره است .مجموع ذخیره زمین شناسى و قطعى استان ،معادل 715،200 کیلوگرم است .

20.یزد:سازمان صنایع و معادن ،تعداد دو اثر معدنى ،شامل آپاتیت و سیلیکات هاى مس رامعرفى کرده است ؛ولى در مطالعات اخیر ،تعداد نوزده اثر معدنى با تنوع در کوهى ،گارنت ،کوارتز شیرى ،آپاتیت ،مگنتیت ،وزویانیت ،واریسسیت ،فلئورین ،آنالیسم ،آگات ،آراگونیت، اسمیت زونیت ،هیدروزنسیت و ژاسپر ،جمعا" با ذخیره اى به میزان 1997720 کیلوگرم شناسایى شده است .

همانگونه که ملاحظه مى شود ،اطلاعات قبلى از کل کشور ،حاکى از وجود تعداد 46 اثر معدنى ،از انواع فیروزه ،کریزوکلا ،آگات ،ژاسپر ،اوپال ،کالسدوئن ،کوارتز شیرى ،کوارتز دودى ،رز کوارتز ،در کوهى ،آمیتیست ،آندوالوزیت ،کیانیت ،استارولیت ،آزوریت ،پیریت و کالکوپیریت است .علاوه بر آن ،تعداد یازده پروانه اکتشافى ،در حال کار ،تعداد سه گواهى کشف و سه پروانه بهره بردارى صادر شده نیز میزان معادن و معدنکارى در این صنعت را نشان مى دهد .با مطالعات اکتشافى سال هاى اخیر ،بر تعداد آثار معدنى و میزان ذخایر شناسایى شده از سنگ ها و کانى هاى قیمیتى و نیمه قیمتى کشور افزوده شده و تنوع بیشترى از انواع این سنگ ها و کانى ها به بازار مصرف معرفى شده اند .همچنین میزان ذخیره زمین شناسى شناخته شده از سنگ ها و کانى هاى قیمتى و نیمه قیمتى کشور نیز در حد قابل توجهى افزایش یافته است که مى تواند گام مثبتى در راستاى رشد و توسعه این صنعت در ایران باشد .

 

 


تاریخ: ‎۱۳۹۳/۰۲/۲۹ ۱۱:۵۴
گروه: مقالات سنگ های قیمتی و جواهرات
نویسنده: فروشگاه اینترنتی صنایع دستی "کیمیا استون"

 
نماد اعتماد الکترونیکی
 
 
تماس با فروشگاه
 
 
برای تماس با کارگاه صنایع دستی و فروشگاه کیمیا استون هر روز از ساعت 8 صبح الی 8 بعد از ظهر با شماره تلفن 09396354548 تماس حاصل فرمائید. ویا به سامانه پیام کوتاه به شماره 30007650006305 پیامک ارسال نمائید.
فروشگاه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، کارگاه ساخت زیورآلات و انگشتر نقره،کارگاه ساخت تابلو فیروزه، کارگاه حکاکی و عقیق خطی " کیمیا استون "  ثبت شده در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دارای نماد اعتماد دو ستاره از مرکز توسعه تجارت وزارت صنعت،معدن و تجارت می باشد و به سامانه پرداخت امن الکترونیکی بانک ملت متصل است.




فروشگاه اینترنتی انگشتر و سنگ های قیمتی
 
نماد ساماندهی
 
logo-samandehi
 
کانال تلگرام کیمیا استون
 
کانا محصولات کیمیا استون در تلگرام
 
تلگرام کیمیا استون
 
 
اینستاگرام کیمیا استون
 
instagram-kimiastone