نام لاجورد برگرفته از دو واژه ی (Lapis) به معنی سنگ و واژه ی فارسی لاجورد (Lazuli) به معنی رنگ آبی می باشد.
لاجورد یکی از قدیمی ترین سنگ هایی است که قریب به ٧٠٠٠ سال تخت عنوان جواهر یا یک سنگ تزیینی استفاده می شده است.
لاجورد یک سنگ توده ای است که از تجمع کانی های کلسیت، سودالیت، لازوریت، پیریت، میکا، هویینیت، دیوپسید و اوگیت به وجود می آید.
رنگ لاجورد آبی سیر با رگه های کلسیت و پیریت است، که به صورت رگه های سفید و طلایی در سنگ نمایان می شود.
برای بالا بردن کیفیت رنگ لاجورد کلسیت های سفید داخل سنگ را به وسیله رنگ آبی رنگ می کنند. البته این رنگ پایدار نیست و پس از مدتی کمرنگ می شود.
لاجورد در مقابل ضربه، فشار، حرارت، محلول های گرم، اسیدها و محلول های قلیایی آسیب پذیر است.
کانی هایی مانند: سودالیت، ژاسپر، لازولیت، آزوریت، دومورتیریت با لاجورد اشتباه گرفته می شوند. یکی از بزرگ ترین تولید کننگان این سنگ کشور افغانستان است که سالانه ۷٠٠٠ کیلو گرم لاجورد استخراج می کند.
از منابع دیگر، کشور شیلی است که لاجوردهای آن به وسیله ی کلسیت خال دار شده اند. تولیدکنندگان بزرگ لاجورد عبارت از: افغانستان، آرژانتین، شیلی، روسیه و آمریکا می باشند.
اعتقادات: دردنیا به نماد عشق و دوستی شناخته می شود و موجب بالا رفتن رشد روحی و معنوی می شود. توصیه شده است این سنگ را رد اتاق خواب استفاده نکنید.
اسامی دیگر: لاپیس لازولی، لاجورد، لازوریت Lazurite ,سنگ آبی Blue Stnoe .
شفافیت: کدر
سختی مو: 6-5
وزن مخصوص: 3-2.5
ضریب شکست نوری: 1.50
خواص نوری: _
بازگشت نوری: SR
شکست دوگانه: ندارد
تفرق نور: _
سیستم کریستالی: کیوبیک
رنگ سائیدگی: آبی روشن
فرم شکستگی: صدفی،ناهموار
کیلواژ: ندارد
جلاء: مات
ترکیب شیمیایی: Na3Ca(AL3si3O12)
جرم مولکولی (gm): 498.31
فلورسانس: قوی به رنگ سفید